• Modern felszerelés, digitális röntgen


 • // Második labda
 • Kártyás fizetés


 • //Harmadik labda
 • Tapasztalt állatorvosok, szakképzett asszisztencia


 • //Negyedik labda
 • Modern felszerelés, digitális röntgen


 • //Ötödik labda
 • Állandó akciók!


 • // Hatodik labda
 • Folyamatos fejlesztések


 • // VÉGE, ez alatt már ne szúrj be semmit!
%

dr. Dávid Zoltán időpontos betegfogadási rendje

Kedves Gazdik!

Az időpontfoglalási rendszer népszerűségére való tekintettel keddi napokra megtartottuk ezt a lehetőséget, így továbbra is tudnak a megszokott minup rendszeren keresztül Dávid doktor úrhoz időpontot foglalni:

https://app.minup.io/book/dr-david-zoltan

A hét többi napján pedig beosztás szerint -melyet minden pénteken a Facebook oldalunkon teszünk közzé- érkezési sorrendes ambuláns rendelés keretén belül fogadja betegeit.

Időpontfoglalásra természetesen telefonon is állunk szíves rendelkezésükre!

Ivartalanítás

Továbbtenyészteni nem kívánt kutyák és macskák esetében a nem kívánt szaporulat valamint a kóborlás megelőzése miatt továbbá egészségvédelmi szempontok alapján is javasoljuk a kasztrációs műtét elvégzését.

Kan kutyák

Tüzelési időszakban a kan kutyák egészen másként viselkednek, mint egyébként. Legfőbb céljuk ilyenkor, hogy valahogy a nőstény kutyákhoz jussanak, ilyenkor szinte nincs akadály előttük, nincs az a kerítés, ami megállítaná őket. Gyakori, hogy a kan kutyák ilyenkor elkóborolnak, sokszor nem is kerülnek elő. Abban az esetben, ha megakadályozzuk kutyánk elkóborlását ebben az időszakban, még mindig megvan a késztetés, amit egy szukakutya jelent. A kasztrációs műtéttel a kan kutya elveszti érdeklődését a nőstények iránt, szökési hajlama nagyban csökken, vérmérséklete kiegyensúlyozottabbá válik, ráadásul ez a műtét éveket adhat kedvencünk életéhez, hiszen számos betegség (prosztata-megnagyobbodás, prosztatadaganat) a hím nemi hormonhoz a tesztoszteronhoz kötött és az öt év feletti, nem ivartalanított kan kutyák többségét érinti. A A végbél környéki daganatok kialakulása szintén megelőzhető kasztrációval, már kialakult daganatok esetében az ivartalanítás a daganat eltávolítása mellett a kezelés részét képezi, azonban rosszindulatú daganat esetében ez már nem elegendő a felépüléshez.

A kan kutyák ivartalanítását 5-6 hónapos korban javasolt elvégezni. 

Szuka kutyák

Ahogy azt írtuk a kan kutyáknál, évente kétszer a tüzelési időszakban, a nőstény kutyák előtt sincs akadály. A nem kívánt kölyökáldást ilyenkor sajnos csak műtéttel, előzhetjük meg, vagy olyan injekciós kezeléssel, ami számos mellékhatással járhat, és idősebb korban szinte bizonyosan emlőtumorok, vagy méhproblémák kialakulását okozza.

Ivartalanítással a nem kívánt szaporulat megelőzhető, és éveket adhatunk kedvencünk életéhez. Az ilyen korban végzett műtéttel megelőzhetjük az összes szaporító szervi problémát, a nem kívánt almokat, az évente kétszeri tüzelést, és a vele járó gondokat, valamint a hormonális hátterű emlőtumorokat. Megelőzhetjük továbbá a gennyes méhgyulladás és petefészekciszták kialakulását, mely betegségek az idős szukakutyákat gyakran érintik. Minél több tüzelést várunk meg az ivartalanítással, a műtétnek annál kisebb hatása lesz az emlőtumorokra, az ötödik-hatodik tüzelés után az ivartalanítás már nem csökkenti az emlőtumor esélyét.

A szuka kutyák ivartalanítását is 5-6 hónapos korban, az első tüzelés előtt a legcélszerűbb elvégezni.

Kandúr macska

A kan kutyák esetében felsorolt előnyökön túl kandúr macskák esetében az ivartalanítással megelőzhető, hogy a kandúr macska erős szagú vizeletével a lakáson belül és kívül jelölgessen és csökkenthető a kóborlási kedve is.

A kandúrok verekedés közben számos betegséget adnak át egymásnak, köztük olyanokat, amire még nem talált gyógyszert a tudomány. Kasztrációval a verekedési kedv is megszűnik, jelentősen csökken így a fertőző betegségek terjedése, tehát kandúrok esetében is igaz, hogy a kasztrációval éveket adunk macskánk életéhez.

Nőstény macska

Természetesen nőstény macskák esetében is igazak a szuka kutyák esetében elmondottak. A macska addig tüzel, szinte egész évben, amíg a párzás meg nem történik, illetve az anyamacska már szoptatás alatt újra párzik, így szinte egész évben kismacskákkal látja el a családot, ha nem teszünk valamit. A nőstény macskákat is legjobb még az első tüzelés előtt ivartalanítani, így biztosíthatunk macskáknak hosszú, nyugodt életet.

 

 

Rendelési időnk

Hétfő:10-12 16-19
Kedd:10-12 16-19
Szerda:10-12 16-19
Csütörtök:10-12 16-19
Péntek:10-12 16-19
Szombat:10-13

Hírlevél

Translate To:

Kártyás fizetési lehetőség

Nálunk fizethet kényelmesen, kártyával is!

Térkép

Elérhetőségünk

Dr. Dávid Zoltán állatorvosi rendelője

2030 Érd, Bokor u. 28.

+3623/372293

info@erdvet.hu