• Modern felszerelés, digitális röntgen


 • // Második labda
 • Kártyás fizetés


 • //Harmadik labda
 • Tapasztalt állatorvosok, szakképzett asszisztencia


 • //Negyedik labda
 • Modern felszerelés, digitális röntgen


 • //Ötödik labda
 • Állandó akciók!


 • // Hatodik labda
 • Folyamatos fejlesztések


 • // VÉGE, ez alatt már ne szúrj be semmit!
%

dr. Dávid Zoltán időpontos betegfogadási rendje 2023. szeptember

Kedves Gazdik!

2023 szeptemberében Dávid doktor úr családja új trónörökössel bővül, kisfia születéset követően pedig 6 hétig szeretne kicsivel több időt a családjával tölteni. Ez idő alatt így a megszokott heti 4 hétköznap + havi 3 szombat rendelési ideje szeptember közepétől október végéig az alábbiak szerint módosul majd.

Szeptember 11. hétfőtől Október 31. keddig doktor úr heti két napon csak időpontos bejelentkezés alapján fogad majd betegeket és péntekenként a műtéteteket végzi majd. Rendelés természetesen továbbra is minden nap lesz a megszokottak szerint, ezeken a napokon Póth-Szebenyi doktornő vagy Tündér doktor várja majd Önöket.

 

Dávid doktor úrhoz pedig:

Keddenként: 10:00-16:00 között lehet hozzá vizsgálatra, oltásra és konzultációra időpontot foglalni 10-20 és 25 perces beosztásokkal,

Csütörtökönként pedig 14:00-19:00 áll rendelkezésükre, ugyanebben az időpontos rendszerben.

 

Műtéteket (ivartalanítások, daganat eltávolítások illetve egyéb speciális műtétek) és doktor urat igénylő vizsgálatokat (altatásos röntgenvizsgálatok szűrési céllal, szemszűrések) rendelőnkben ez idő alatt csak a pénteki napra tudunk majd felvenni, mert ezeket a beavatkozásokat is Dávid Zoltán doktor úr végzi majd, ezeken a napokon napi átlagosan 5 műtéti és egyéb időpont kiadására lesz kapacitás.

 

Műtéti időpontot továbbra is csak recepciós kolléganőinknél telefonon tudnak, keddi és csütörtöki időpontos vizsgálatra pedig szintén kolléganőinken keresztül vagy Önök is otthonról az alábbi linken keresztül:

https://app.minup.io/book/dr-david-zoltan

 

FONTOS TEHÁT: Természetesen az érkezési sorrendes ambuláns betegellátásunk továbbra is a megszokottak szerint üzemel majd, hétfőnként és péntekenként dr. Póth-Szebenyi Bettina doktornő várja Önöket majd egész nap szeretettel, míg kedd-szerda-csütörtökön és szombatonként dr. Tündér Péter rendel majd Dávid doktor időpontos rendszere mellett.

 

2023. november 2-ától előreláthatólag visszaáll majd a rendelés a normál kerékvágásba és Dávid doktor újra elérhető lesz a hét 4 napján illetve műtéteket is újra lehet majd a megszokott hétköznapi műtéti időpontokra foglalni.

 

 

Megértésüket köszönjük!

Ivartalanítás

Továbbtenyészteni nem kívánt kutyák és macskák esetében a nem kívánt szaporulat valamint a kóborlás megelőzése miatt továbbá egészségvédelmi szempontok alapján is javasoljuk a kasztrációs műtét elvégzését.

Kan kutyák

Tüzelési időszakban a kan kutyák egészen másként viselkednek, mint egyébként. Legfőbb céljuk ilyenkor, hogy valahogy a nőstény kutyákhoz jussanak, ilyenkor szinte nincs akadály előttük, nincs az a kerítés, ami megállítaná őket. Gyakori, hogy a kan kutyák ilyenkor elkóborolnak, sokszor nem is kerülnek elő. Abban az esetben, ha megakadályozzuk kutyánk elkóborlását ebben az időszakban, még mindig megvan a késztetés, amit egy szukakutya jelent. A kasztrációs műtéttel a kan kutya elveszti érdeklődését a nőstények iránt, szökési hajlama nagyban csökken, vérmérséklete kiegyensúlyozottabbá válik, ráadásul ez a műtét éveket adhat kedvencünk életéhez, hiszen számos betegség (prosztata-megnagyobbodás, prosztatadaganat) a hím nemi hormonhoz a tesztoszteronhoz kötött és az öt év feletti, nem ivartalanított kan kutyák többségét érinti. A A végbél környéki daganatok kialakulása szintén megelőzhető kasztrációval, már kialakult daganatok esetében az ivartalanítás a daganat eltávolítása mellett a kezelés részét képezi, azonban rosszindulatú daganat esetében ez már nem elegendő a felépüléshez.

A kan kutyák ivartalanítását 5-6 hónapos korban javasolt elvégezni. 

Szuka kutyák

Ahogy azt írtuk a kan kutyáknál, évente kétszer a tüzelési időszakban, a nőstény kutyák előtt sincs akadály. A nem kívánt kölyökáldást ilyenkor sajnos csak műtéttel, előzhetjük meg, vagy olyan injekciós kezeléssel, ami számos mellékhatással járhat, és idősebb korban szinte bizonyosan emlőtumorok, vagy méhproblémák kialakulását okozza.

Ivartalanítással a nem kívánt szaporulat megelőzhető, és éveket adhatunk kedvencünk életéhez. Az ilyen korban végzett műtéttel megelőzhetjük az összes szaporító szervi problémát, a nem kívánt almokat, az évente kétszeri tüzelést, és a vele járó gondokat, valamint a hormonális hátterű emlőtumorokat. Megelőzhetjük továbbá a gennyes méhgyulladás és petefészekciszták kialakulását, mely betegségek az idős szukakutyákat gyakran érintik. Minél több tüzelést várunk meg az ivartalanítással, a műtétnek annál kisebb hatása lesz az emlőtumorokra, az ötödik-hatodik tüzelés után az ivartalanítás már nem csökkenti az emlőtumor esélyét.

A szuka kutyák ivartalanítását is 5-6 hónapos korban, az első tüzelés előtt a legcélszerűbb elvégezni.

Kandúr macska

A kan kutyák esetében felsorolt előnyökön túl kandúr macskák esetében az ivartalanítással megelőzhető, hogy a kandúr macska erős szagú vizeletével a lakáson belül és kívül jelölgessen és csökkenthető a kóborlási kedve is.

A kandúrok verekedés közben számos betegséget adnak át egymásnak, köztük olyanokat, amire még nem talált gyógyszert a tudomány. Kasztrációval a verekedési kedv is megszűnik, jelentősen csökken így a fertőző betegségek terjedése, tehát kandúrok esetében is igaz, hogy a kasztrációval éveket adunk macskánk életéhez.

Nőstény macska

Természetesen nőstény macskák esetében is igazak a szuka kutyák esetében elmondottak. A macska addig tüzel, szinte egész évben, amíg a párzás meg nem történik, illetve az anyamacska már szoptatás alatt újra párzik, így szinte egész évben kismacskákkal látja el a családot, ha nem teszünk valamit. A nőstény macskákat is legjobb még az első tüzelés előtt ivartalanítani, így biztosíthatunk macskáknak hosszú, nyugodt életet.

 

 

Rendelési időnk

Hétfő:10-12 16-19
Kedd:10-12 16-19
Szerda:10-12 16-19
Csütörtök:10-12 16-19
Péntek:10-12 16-19
Szombat:10-13

Hírlevél

Translate To:

Kártyás fizetési lehetőség

Nálunk fizethet kényelmesen, kártyával is!

Térkép

Elérhetőségünk

Dr. Dávid Zoltán állatorvosi rendelője

2030 Érd, Bokor u. 28.

+3623/372293

info@erdvet.hu